Dienstag, 18. September 2012

Natuursteen

Natuursteen

Onder natuursteen valt algemeen alle gesteente, zoals men in de natuur vindt, zover men deze economisch ziet en toepast. De keuze van de handelsnamen van natuursteen behoort net zo tot de culturele rijkdom van de geschiedenis der mensheid als de overgebleven vormen uit dit materiaal zelf.
Men kan dat als vanzelfsprekend en verrijkend beschouwen dat verwerkende bedrijven en handwerkers een aansprekende naam voor een steensoort kozen, die zich soms over eeuwen aan de taal aanpaste of zelfs totaal veranderde.De toepassing van natuursteen heeft veel voordelen. Natuursteen is antiallergisch, slijtvast en niet snel breekbaar.

Kalksteenhoudend natuursteen (kalksteen en marmer) is gevoelig voor zuur en hebben ander onderhoud en reiniging nodig als het andere natuursteen, wanneer als vloerbedekking wordt toegepast.

Kalksteen en marmer zijn niet zo bestendig en worden meestal in het interieur gebruikt of als sculptuur verwerkt. Graniet en basalt zijn harde natuursteen. Zij worden vaak in het buitenbereik toegepast waar belastbaarheid gevraagd is en vorstbestendigheid een grote rol speelt.

Theo & Ruth Evers - Uw ervaren partners voor het gebruik van waardevolle architectonische objecten.
  
Voor meer informatie, kijk op onze website: www.theoevers.com
De Koumen 58, 6433 KD Hoensbroek  Expo: 9000m²
Openingstijden: donderdag - vrijdag 10 - 17u, zaterdag 10 - 16U, 1e zondag v.d. maand 11 - 15U

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen