Freitag, 17. August 2012

Bourgondische Kalksteendallen | Franse kalksteenvloer | Bourgondische dallen


 

Historische Bouwmaterialen Theo en Ruth Evers




 


Onder het begrip kalksteen valt gesteente dat uit afzettingen is ontstaan. Het grootste gedeelte van alle kalksteen heeft een biologische oorsprong: dit betekent dat het door bezinking en ineendrukking van dierlijke resten is gevormd. Het zit dan ook vol met fossiele delen, zoals schelpen, slakken, sponsen en geraamtes van micro-organismen welke alle uit kalk waren samengesteld.In de meeste gevallen is kalksteen wit-grijs.geel van kleur. Onder toevoeging van andere mineralen bijvoorbeeld ijzer, ontstaan sterke verkleuringen, vooral rood komt vaker voor. Ze verschillen in fijnkorrelig en dicht of bevatten vaak openingen en andere open ruimtes.

Bourgondische kalksteenvloer, verouderd, breedte 61cm, verschillende lengtes

In Midden-Europa komt veel kalksteen voor. Een van de oudste groeves is de kalksteengroeve Rüdersdorf in Brandenburg, waard de Zisterziensen in de 13 eeuw reeds gebruik van maakten.

Bourgondische dallen gecombineerd met ornamenttegels
 
Bourgondische kalksteen tegels zijn wit-grijs-geel van kleur. Antieke bourgondische kalksteen tegels zijn moeilijk verkrijgbaar. Verouderde bourgondische kalksteentegels of kalksteendallen zijn een goed alternatief. Door de verschillende kleurnuances heeft de vloer een levendige uitstraling, zowel rustikale als minder rustikale tegels zijn verkrijgbaar.

Bourgondische kalksteenvloer met rustieke uitstraling

Bourgondische kalksteentegels zijn tevens geschikt als wandbekleding in de badkamer of als terrastegels. In de showroom van Theo en Ruth Evers liggen diverse verouderde bourgondische kalksteenvloeren, zodat u zich een betere voorstelling kunt maken van de toepassing van deze vloeren.
Grijze bourgondische kalksteen




Voor meer informatie, kijk op onze website: www.theoevers.com
De Koumen 58, 6433 KD Hoensbroek  Expo: 9000m²
Openingstijden: donderdag - vrijdag 10 - 17u, zaterdag 10 - 16U, 1e zondag v.d. maand 11 - 15U


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen